Meistä

Rakennamme jatkuvuutta

Siggen juuret ulottuvat aina vuoteen 1956. Arkkitehdin poika Sigvard ”Sigge” Eklund seurasi isänsä jalanjälkiä ja perusti oman arkkitehtitoimiston, yhdessä vaimonsa Eeva-Kaarinan kanssa. Toimisto erikoistui mm. satamaterminaalien, koulujen ja asuinalueiden suunnitteluun sekä kaupunkisuunnitteluun ja vakiinnutti paikkansa suomalaisessa arkkitehtuurikentässä, erityisesti Varsinais-Suomessa sekä Ahvenanmaalla.

Pekka Mäki
Pekka Mäki, CEO, Chairman of the Board

 

Seuraavina vuosikymmeninä yritys kasvoi tasaisesti saaden lisää mainetta, asiakkaita ja kyvykkäitä ammattilaisia joukkoonsa. Ensin vuonna 1970 mukaan tuli Antti Mäki ja 80-luvun alussa Sigvardin poika Kim Eklund. Kaksikosta tuli yrityksen pääomistajia Antti Mäen ollessa toimitusjohtaja. Yhdessä he vastasivat Siggen toiminnasta aina pitkälle 2000-luvulle asti.

Pekka Mäki
Rauno Lehtinen, Aluejohtaja Helsinki

1980-luvun lopulla Siggessä työskenteli myös nuori kesätyöntekijä: Pekka Mäki, Antin poika, autteli yrityksessä loma-aikoina piirtäjänä ja kilpailutöiden parissa. Muutama vuosi myöhemmin Mäki perusti oman arkkitehtitoimiston, VIIVA arkkitehtuurin. Jo opiskelujen aikana Mäki niitti kansainvälistä mainetta voittamalla kansainvälisen arkkitehtikilpailun yhdessä Rauno Lehtisen ja Toni Peltolan kanssa: kolmikon suunnittelema Berliinin Suomen suurlähetystö on palkittu mm. maailman parhaana rakennuksena sekä Euroopan parhaana rakennuksena ja toimistorakennuksena. Mäen VIIVA arkkitehtuuri fuusioitui Siggeen vuonna 2002, ja Mäestä tuli osakas ja toimitusjohtaja. Antti Mäen ja Kim Eklundin jättäytyessä pois toiminnasta Pekka otti vetovastuun, ja vuodesta 2018 alkaen hän on ollut Siggen pääomistaja.

We didn’t dream about success.
We worked
for it.

Kilpailumenestys ja hyvin tehty työ ovat aina puhuneet puolestaan ja poikineet lisää töitä. Nykyinen asiakaskunta on vuosikymmenten saatossa muotoutunut monipuoliseksi ja kattaa monipuolisen skaalan niin julkisen kuin yksityisen sektorin toimijoita aina terveydenhuollosta teollisuuteen ja hotelleista pientaloihin. Myös maankäyttösuunnittelu, tilasuunnittelu ja sisustussuunnittelu ovat merkittäviä toiminnan osa-alueita. Siggen skandinaavista tyyliä voi ihailla ympäri maailmaa: Berliinin Suomen suurlähetystön ja Dubain Burj Al Arab Terracen lisäksi toimisto on suunnittelut lukuisia kelluvia huvila- ja hotellikomplekseja erityisesti Dubaihin ja Qatariin.

Eklundin arkkitehtipariskunnan yrityksestä on yli puolen vuosisadan aikana kasvanut yli 70 henkeä työllistävä kansainvälisesti tunnettu ja palkittu arkkitehtitoimisto. Vaihtuvien vuosikymmenten ja sukupolvien ajan Sigge on säilyttänyt rohkeasti oman tyylinsä: kaikki alkaa hyvästä suunnittelusta ja suunnitelmien virheettömyydestä. Nyt Sigge on skandinaavisen arkkitehtuurin edelläkävijä ja yksi halutuimmista kumppaneista, jonka toimintaa ohjaavat huolellinen suunnittelu, suunnitelmien virheettömyys ja kestävän kehityksen periaatteet. Arkkitehtoniset tyylisuuntaukset saattavat vaihdella, mutta yksi asia ei mene milloinkaan pois muodista: rakentamisen pysyvyys.

We are Sigge