31.1.2024

Kutsukilpailun voitto Aninkaistenkatu 1

Voittaneen ehdotuksen lähtökohtana on ollut luoda purettavan rakennuksen paikalle kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtoonisesti aikaa kestävä, tyyliltään selkeä, nykyiseen seurakuntataloon hyvin liittyvä asuin- ja liikerakennus.

Nykyisen seurakuntatalon ruutumaista teemaa jatketaan tummempana uudessa rakennuksessa. Käsinlyöty pintasaumattu tiili on kestävä ja tyylikäs ratkaisu Aninkaistenkadun uudisrakennuksen fasadissa. Rakennuksen katto liitetään tyyliltään harjakattoisena ja kuparipintaisena osaksi nykyistä seurakuntataloa.

Ullakolle 8. kerrokseen sijoittuvat kokous- ja saunatilat. Huoneistojen päätilat avautuvat pääasiassa pihalle. Suuremmat huoneistot ovat läpitalon huoneistoja. Pihakannen alle tulee paikoitustiloja.

Kilpailun järjestivät Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Rakennuslupa käsitellään 1.2.2024 ja hanke valmistuu vuonna 2026.

Linkit uutisartikkeleihin: Turun Sanomat 30.01.2024 ja ÅU 31.01.2024

Share