5.12.2023

AkvaCity X CLT

Turun Vesihuolto saa uudet Sigge Arkkitehtien suunnittelemat tilat Turkuun Itäharjun alueelle.

AkvaCityn rakennusmateriaalina on CLT eli ristiinliimattu massiivipuu. CLT on materiaalina kestävä, ekologinen ja kaunis niin rakenteena, kuin näkyvänä puupintanakin. Puun lisäksi hallitsevana rakennusmateriaalina on lasi, joka antaa julkisivulle kauniin rytmin.

Ekologisiin ratkaisuihin on hankkeessa kiinnitetty erityistä huomiota. Rakennus suunnitellaan Leed-ympäristösertifikaatin korkeimman, Platina-tason mukaisesti. Rakentamisen aikaisten hiilipäästöjen minimointi, viherrakentaminen, hulevesien viivytys ja energiatehokkuus ovat ohjanneet suunnittelua alusta asti.

Hanke valmistuu alkukesällä 2025. AkvaCityn tilaaja on Turun Teknologiakiinteistöt Oy ja rakentamisesta vastaa Jatke Länsi-Suomi Oy.

Share