15.2.2023

Uusi Kampus Turun sydämessä

Åbo Akademin säätiö, Stiftelsen för Åbo Akademi, rakennuttaa uuden upean kampuskiinteistön Stjärnan-kortteliin. Uusi rakennus sitoo yhteen Stjärnan-korttelissa sijaitsevan Boktornetin, Handelshögskolanin sekä säilytettävän Gadolinian aula-, auditorio- ja kahvilaosan. Nyt sisäpihalla sijaitsevat autot sijoitetaan maan alle ja sisäpihan kattava uudisrakennus luo lämpimän sisäyhteyden rakennusten välillä.

Uudisrakennukseen tulee Åbo Akademin opetus-, tutkimus- ja toimistotiloja. Uudisrakennuksen saavutettavuus on hyvä korttelin eri puolilta. Korttelin keskelle muodostuu kampuksen sydän, jossa auditoriot, pääopetustilat, oleskelutilat ja ravintola elävöittävät koko korttelia ja luovat kaivatun yhteyden rakennusten välille.

Uudisrakennus sopeutuu massoittelun, julkisivujen ja aukotuksen osalta arvokkaaseen vanhaan ympäristöön. Materiaalit ovat ajattomia, tyylikkäitä ja sopivat arvokorttelin tunnelmaan. Pääasiallinen julksivumateriaali on käsinlyöty tiili.

Pinta-alaltaan 10 200 neliömetrin rakennuksesta vastuullisuus huomioidaan läpi rakennusprosessin. Rakennukselle tavoitellaan korkeaa neljän tähden RTS-ympäristösertifikaattia. Hiilijalanjälki minimoidaan rakentamisessa, ja hankkeen osapuolet sitoutuvat hiilineutraaleihin ratkaisuihin koko hankkeen aikana.

Rakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2025 alussa. Käynnissä on nimikilpailu, jossa voit ehdottaa nimeä Åbo Akademin kampuksen uudisrakennukselle. Kilpailu on käynnissä 15.2.–15.3.2023. https://stiftelsenabo.fi/fi/ehdota-nimea-abo-akademin-kampuksen-uudisrakennukselle/

Share