31.10.2022

It’s a win!

Sigge Arkkitehdit voittoon Kruunuvuorenrannan korttelin 49339 kutsukilpailussa! Kilpailun järjestivät Asuntosäätiö, Setlementti Asunnot, Peab ja Helsingin kaupunki.

Kilpailun haasteena oli kolmen toimijan erilaisten toimintojen sovittaminen yhdeksi toimivaksi korttelikokonaisuudeksi. Myös rakennuspaikan suuret korkeuserot toivat omat haasteensa suunnitteluun. Korttelin tiiliarkkitehtuuri on sovitettu Kruunuvuorenrannan alueen kestävään, ajattomaan ja yhtenäiseen yleisilmeeseen.

Korttelin keskelle muodostuu suojaisa ja viihtyisä sisäpiha oleskelu- ja istutusalueineen. Koko korttelin pysäköinti on ratkaistu yhdellä pihakannen alaisella parkkihallilla, joka noudattelee Koirasaarentien korkomaailmaa. Korttelin asemakaava on lainvoimainen ja hanke lähtee nopeasti liikkeelle.

SAFA:n uutinen ja arvostelupöytäkirja:

“Tuomaristo kuvailee voittajatyötä charmikkaaksi suunnitelmaksi, jossa rakennukset porrastuvat hienovaraisesti kohti korttelin kulman korkeampaa rakennusosaa. Selkeäpiirteinen suunnitelma on onnistuneesti asemakaavaa noudattava tasapainoinen kokonaisuus, joka ilmeeltään ja hengeltään kiinnittyy uuden kaupunginosan urbaaniin tunnelmaan. “

Share